Pizza geitenkaas en asperges
Pizza geitenkaas en asperges

Hoofdgerecht

Pizza geitenkaas en asperges

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 581 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 kant-en-klaar pizzabodems
250 g verse geitenkaas, verkruimeld
1 bosje groene asperges, onderkantjes eraf gesneden
100 g rucola
½ pot gegrilde paprika, in repen
1 teen knoflook, geperst
1 tl gedroogde oregano
Scheutje olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de asperges op een ingevette bakplaat en besprenkel ze met wat olie. Rooster de asperges ca. 8 minuten in de oven totdat ze lekker bruin zijn (laat deze stap achterwege als je ze knapperiger wilt). Laat ze een beetje afkoelen en snijd in 3-en.
  3. Meng ca. 1 eetlepel olijfolie met de gedroogde oregano en het geperste teentje knoflook en bestrijk de pizzabodems hiermee. Leg de asperges en de paprikarepen erop en verkruimel de geitenkaas erover.
  4. Bak de pizza’s één voor één op de beklede bakplaat in de oven (ca. 10-15 minuten) totdat de korst goudbruin is. Serveer met rucola.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021