Soep
Pittige pindasoep met rijst en pulled checken
- • Soep
- • 4 personen
- • 733 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 250 g pindakaas
- • 200 g snelkookrijst
- • 200 g kipfilet, drooggedept
- • 70 g tomatenpuree
- • 3 teentjes knoflook, geperst
- • 2 cm gember, geraspt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 zoete aardappel, in blokjes
- • 1 bosui, in ringetjes
- • 1 à 2 tl bloem
- • 1 tl sambal
- • ½ tl gemalen paprika
- • ½ tl gemalen kerrie
- • ½ tl zout
- • ½ tl peper
- • Olie om in te bakken
- • Optioneel: 1 rode peper, in ringetjes
BEreidings wijze
- Wrijf de kip in met een mengsel van 1 à 2 tl bloem met het zout, peper, paprika- en kerriepoeder. Bak in ca. 15 minuten in een scheutje olie rondom gaar. Laat afkoelen.
- Fruit intussen in een soeppan de ui en knoflook met de gember en sambal in een scheutje olie. Voeg de groentebouillon, pindakaas, tomatenpuree en de zoete aardappelblokjes toe en laat 5 minuten koken.
- Voeg de rijst toe en laat het geheel in 10 minuten zachtjes gaar worden. Proef, en breng eventueel verder op smaak met extra sambal, peper en/of zout.
- Pluk ondertussen de kip met twee vorken uit elkaar.
- Serveer de soep met een topping van pulled chicken, bosui en eventueel chilipeper.
Boodschappen lijst
- Zeezout grof
1,65 1 kg
removeadd product to cart - Speltbloem
4,99 1 kg
removeadd product to cart - Milde kerrie
3,29 50 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Pindakaas
6,89 500 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!