Soep
Pittige pindasoep met rijst en pulled checken
- • Soep
- • 4 personen
- • 733 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 250 g pindakaas
- • 200 g snelkookrijst
- • 200 g kipfilet, drooggedept
- • 70 g tomatenpuree
- • 3 teentjes knoflook, geperst
- • 2 cm gember, geraspt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 zoete aardappel, in blokjes
- • 1 bosui, in ringetjes
- • 1 à 2 tl bloem
- • 1 tl sambal
- • ½ tl gemalen paprika
- • ½ tl gemalen kerrie
- • ½ tl zout
- • ½ tl peper
- • Olie om in te bakken
- • Optioneel: 1 rode peper, in ringetjes
BEreidings wijze
- Wrijf de kip in met een mengsel van 1 à 2 tl bloem met het zout, peper, paprika- en kerriepoeder. Bak in ca. 15 minuten in een scheutje olie rondom gaar. Laat afkoelen.
- Fruit intussen in een soeppan de ui en knoflook met de gember en sambal in een scheutje olie. Voeg de groentebouillon, pindakaas, tomatenpuree en de zoete aardappelblokjes toe en laat 5 minuten koken.
- Voeg de rijst toe en laat het geheel in 10 minuten zachtjes gaar worden. Proef, en breng eventueel verder op smaak met extra sambal, peper en/of zout.
- Pluk ondertussen de kip met twee vorken uit elkaar.
- Serveer de soep met een topping van pulled chicken, bosui en eventueel chilipeper.
Boodschappen lijst
- Zwarte peper molen
7,99 50 Gram
- Zeezout grof
1,39 1 kg
removeadd product to cart - Speltbloem
4,99 1 kg
removeadd product to cart - Milde kerrie
3,39 50 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
8,69 200 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Pindakaas
6,19 500 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Zoete aardappelen
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!