Pittige pindasoep met rijst en pulled checken
Pittige pindasoep met rijst en pulled checken

Soep

Pittige pindasoep met rijst en pulled checken

  • Soep
  • 4 personen
  • 733 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
250 g pindakaas
200 g snelkookrijst
200 g kipfilet, drooggedept
70 g tomatenpuree
3 teentjes knoflook, geperst
2 cm gember, geraspt
1 ui, gesnipperd
1 zoete aardappel, in blokjes
1 bosui, in ringetjes
1 à 2 tl bloem
1 tl sambal
½ tl gemalen paprika
½ tl gemalen kerrie
½ tl zout
½ tl peper
Olie om in te bakken
Optioneel: 1 rode peper, in ringetjes

BEreidings wijze

  1. Wrijf de kip in met een mengsel van 1 à 2 tl bloem met het zout, peper, paprika- en kerriepoeder. Bak in ca. 15 minuten in een scheutje olie rondom gaar. Laat afkoelen.
  2. Fruit intussen in een soeppan de ui en knoflook met de gember en sambal in een scheutje olie. Voeg de groentebouillon, pindakaas, tomatenpuree en de zoete aardappelblokjes toe en laat 5 minuten koken.
  3. Voeg de rijst toe en laat het geheel in 10 minuten zachtjes gaar worden. Proef, en breng eventueel verder op smaak met extra sambal, peper en/of zout.
  4. Pluk ondertussen de kip met twee vorken uit elkaar.
  5. Serveer de soep met een topping van pulled chicken, bosui en eventueel chilipeper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.