Pitabroodjes met kipshoarma
Pitabroodjes met kipshoarma

Hoofdgerecht

Pitabroodjes met kipshoarma

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 711 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g kipshoarma
75 ml yoghurt
4 volkoren pitabroodjes
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
½ komkommer
1 el bakolie
Citroensap naar smaak
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180℃. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de kipshoarma na 2 minuten toe en bak gaar. Bak de paprikablokjes 4 minuten mee.
  2. Maak de volkoren pitabroodjes een klein beetje vochtig en rooster voor 5 minuten in de voorverwarmde oven (je kunt ook een broodrooster gebruiken om de broodjes te verwarmen).
  3. Was intussen de komkommer en rasp fijn. Laat het water uitlekken en doe de komkommerrasp in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Meng de komkommer met de yoghurt en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  4. Snijd de warme pitabroodjes door de helft en vul met het shoarma mengsel. Serveer met de tzatziki saus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu Voeg zelf nog knapperige sla toe aan je broodje, of maak een salade met tomaat en sla om ernaast te serveren. Kip shoarma op het moment even niet verkrijgbaar.