Pinchos Murunos met tzatziki
Pinchos Murunos met tzatziki

Hoofdgerecht

Pinchos Murunos met tzatziki

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g varkensvlees, in blokjes
Satéprikkers of spiesjes
MARINADE:
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 citroen, het sap
4 el zonnebloemolie
1 tl oregano of tijm
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen komijnzaad
½ tl paprikapoeder
½ tl gemalen korianderzaad
Zout & peper
TZATZIKI:
300 g volle kwark
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 komkommer, geraspt
2 el olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng alle marinade-ingrediënten door elkaar en leg het vlees erin. Zet minstens 1 uur gekoeld weg (maak ondertussen de tzatziki).
  2. Rijg de blokjes vlees aan de spiesjes of satéprikkers.
  3. Rooster de spiesjes op de BBQ of onder de grill. Serveer ze lauwwarm met tzatziki. Voor de tzaziki: Bestrooi de geraspte komkommer met zout; meng goed. Laat een uur in een vergiet staan zodat het vocht eruit trekt.
  4. Druk of knijp na een uur zoveel mogelijk overgebleven vocht uit de komkommerrasp. Vermeng met kwark, (olijf)olie, knoflook, peterselie, peper en eventueel nog wat zout. Serveer de tzaziki bij de geroosterde pincos Morunos.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip: Pure Rosé Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer