Pilav met paddenstoelen, perzik en rozijnen
Pilav met paddenstoelen, perzik en rozijnen

Hoofdgerecht

Pilav met paddenstoelen, perzik en rozijnen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 el olijfolie
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook gesnipperd
1 groene paprika zaadlijst verwijderd en in blokjes
200 g paddenstoelen naar keuze in stukjes
1 klein blikje tomatenpuree
perziken op sap grof gesneden (sap bewaren)
100 g rozijnen
400 g zilvervliesrijst.

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg paprika en paddenstoelen toe en bak even mee.
  2. Meng de tomatenpuree erdoor en bak al omscheppend kort mee om te ontzuren.
  3. Voeg de perzikstukjes, een scheutje van het sap en de rozijnen toe en laat 10 minuten sudderen. Proef op zout en peper en verdun eventueel met nog een beetje perzik sap.
  4. Kook intussen de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven en serveer met de perziksaus. Eigenlijk kook je voor een pilav de rijst en de ingrediënten gelijktijdig. Maar zo is het sneller klaar!

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter