Pilav met kip, abrikozen en cashewnoten
Pilav met kip, abrikozen en cashewnoten

Lunch

Pilav met kip, abrikozen en cashewnoten

  • Lunch
  • 4 personen
  • 444 kcal / portie

Ingrediënten lijst

750 ml warme kippenbouillon
300 g basmatirijst
250 g kipblokjes of -reepjes
100 g verse abrikozen, in stukjes
50 g cashewnoten
1 rode paprika, in reepjes
1 ui, in halve ringen
3 el zonnebloemolie
1 el tomatenpuree
Klein handje peterselieblaadjes, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Bak de rijst al roerend in een vuurvaste pan in de olie, voeg na 1 minuut de tomatenpuree toe en roer nog 1 minuut door.
  3. Voeg de abrikozen en het zout toe en blus af met de bouillon. Dek af met het deksel en zet de pan 20 minuten in de oven.
  4. Roerbak in de tussentijd de kipreepjes met de repen paprika en ui en breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng het kipmengsel en de cashewnoten door de pilav en bestrooi met peterselie.

Boodschappen lijst