Perentaart met walnoten en rozemarijn
Perentaart met walnoten en rozemarijn

Bakken

Perentaart met walnoten en rozemarijn

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

BODEM:
225 g tarwebloem
75 g walnoten, fijngemalen
50 g boter
25 g kokosbloesemsuiker
1 ei
Bindvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)
VULLING:
500 ml witte wijn
3 peren
3 eieren
1 citroen, het rasp + 100 ml citroensap
Takjes rozemarijn
Ook nodig: springvorm van 24 cm, ingevet

BEreidings wijze

  1. Kneed een soepel deeg van de bloem, gemalen walnoten, suiker, ei en boter. Maak er een bal van, verpak in plasticfolie en laat een half uur in de koeling opstijven.
  2. Schil intussen voor de vulling de peren, halveer ze maar laat het steeltje eraan zitten. Verwijder het klokhuis. Meng in een
  3. pannetje de wijn met het water en voeg de rozemarijn, citroensap- en rasp en de honing toe. Leg de peren erin en zet op het vuur. Breng langzaam aan de kook en laat ca. 25 minuten sudderen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Rol het deeg uit en druk het in de ingevette springvorm. Bedek met bakpapier en een blindvulling en bak 20 minuten in
  6. de oven. Haal uit de oven en verwijder de blindvulling.
  7. Haal de peren uit de pan en laat afkoelen. Kook het vocht in tot 150 ml. Zeef het vocht, en laat afkoelen.
  8. Snijd de peren in tot het steeltje en leg ze voorzichtig op de taartbodem, steeltjes in het midden. Druk de peren zachtjes uiteen zodat ze uitwaaieren.
  9. Klop de eieren witschuimig, meng er het ingekookte sap door en giet over de peren. Bak de taart nog circa 20 minuten tot het eimengsel gestold is. Laat afkoelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2015.