Pastinaakstamppot met appel en ui
Pastinaakstamppot met appel en ui

Hoofdgerecht

Pastinaakstamppot met appel en ui

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 372 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
600 g pastinaak, geschild en in stukken
3 uien, in halve grove ringen
2 appels (goudrenet), geschild en in stukken
1 chilipeper, fijngehakt zonder zaadjes
2 el olijfolie (+ extra voor de stamp)
Zout en zwarte peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappel en pastinaak samen gaar in gezouten water.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een bakpan en bak de uienringen en chilipeper op laag vuur ca. 10 minuten. Voeg de goudrenet toe en gaar nog 5 minuten mee.
  3. Giet de aardappels/pastinaak af en voeg het ui-appelmengsel toe. Stamp het kort door elkaar en meng er olijfolie naar smaak door tot je de gewenste smeuïgheid hebt. Maar het eventueel verder op smaak met zout en peper en bestrooi met extra chili.

Boodschappen lijst

Tips

Tip! Lekker met gebakken runderchipolata's. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2021