Hoofdgerecht
Pastinaakfrietjes met rode pesto-dip
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g pastinaak, geschild en in frieten gesneden
- • 2 rode uien, in stukken
- • 1 teentje knoflook, kleingesneden
- • Scheutje olie
- • Snufje gedroogde tijm
- • Snufje gedroogde rozemarijn
- • PESTODIP:
- • 1 rode paprika, in stukjes
- • Handje verse tuinkruiden, bijv. bieslook en basilicum
- • Scheutje olie
- • Kneep limoensap
- • Kruidenzout naar smaak
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Leg de pastinaakfrieten op een bakplaat en leg de stukjes ui en knoflook ernaast. Bestrooi met tijm en rozemarijn en besprenkel met saffloerolie. Rooster 5 minuten, keer om en bak nog eens ruim 5 minuten of tot de pastinaken goudbruin en gaar zijn.
- Schep de stukjes geroosterde ui en knoflook van de bakplaat in de blender. Doe de rest van de pesto-dipingrediënten erbij en pulseer tot een smeuïge dip. Serveer bij de pastinaakfrietjes.
Boodschappen lijst
- Tijm
4,09 20 Gram
removeadd product to cart - Limoensap
2,39 200 Ml
removeadd product to cart - Omega 3-6-9 olie
3,29 250 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Rozemarijn
3,49 25 Gram
removeadd product to cart - Herbamare kruidenzout original
5,29 250 Gram
removeadd product to cart - Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
Tips
Plantaardige friet maak de maaltijd meteen feestelijk! Lekker met pesto van paprika, basilicum, Herbamare, geroosterde ui, knoflook en limoensap.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!