Salade
Pastasalade met bonen en rozijnen
- • Salade
- • 4 personen
- • 444 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g witte bonen of boterbonen (pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 300 g pasta, bijv. schelpjes
- • 200 g sperziebonen, beetgaar gekookt
- • 100 ml groentebouillon
- • 50 g peterselie, fijngesneden
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en in dunne ringetjes
- • 2 el rozijnen
- • 1 el witte wijnazijn
- • 1 el rijststroop
- • 1 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng voor de dressing azijn, rijststroop een bouillon in een pannetje en verwarm op laag vuur tot de stroop gesmolten is. Giet in een grote kom.
- Roer er de olie, rozijnen, witte/boterbonen, sperziebonen, ui, rode peper en peterselie door en laat 30 minuten marineren.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel kort koud af en laat uitlekken.
- Meng de pasta door het bogenmengsel, bestrooi met zout en peper en serveer.
Boodschappen lijst
- Groentebouillon
4,79 500 Ml
removeadd product to cart - Spelt schelpjes
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart - Rijststroop
3,59 350 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Kleine witte bonen (cannellini)
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen
3,59 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!