Pastasalade met bonen en rozijnen
Pastasalade met bonen en rozijnen

Salade

Pastasalade met bonen en rozijnen

  • Salade
  • 4 personen
  • 444 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g witte bonen of boterbonen (pot), afgespoeld en uitgelekt
300 g pasta, bijv. schelpjes
200 g sperziebonen, beetgaar gekookt
100 ml groentebouillon
50 g peterselie, fijngesneden
1 rode ui, in halve ringen
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en in dunne ringetjes
2 el rozijnen
1 el witte wijnazijn
1 el rijststroop
1 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng voor de dressing azijn, rijststroop een bouillon in een pannetje en verwarm op laag vuur tot de stroop gesmolten is. Giet in een grote kom.
  2. Roer er de olie, rozijnen, witte/boterbonen, sperziebonen, ui, rode peper en peterselie door en laat 30 minuten marineren.
  3. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel kort koud af en laat uitlekken.
  4. Meng de pasta door het bogenmengsel, bestrooi met zout en peper en serveer.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.