Pasta bolognese met vegan gehakt
Pasta bolognese met vegan gehakt

Hoofdgerecht

Pasta bolognese met vegan gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

200 g penne pasta
2 el olijfolie
1 fijngehakt teentje knoflook
3 stengels bleekselderij
1 wortel, in blokjes
1 pak vegan gehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
100 ml rode wijn
100 ml water
1 takje rozemarijn
peper en zout

BEreidings wijze

  1. Kook 200 gram penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit 1 fijngehakt teentje knoflook met 3 stengels bleekselderij in boogjes en 1 wortel in 3 minuten.
  2. Bak 1 pak ProLaTerre vegan gehakt 2-3 minuten mee. Roer er 1 blikje tomatenpuree door en bak nog 1 minuten.
  3. Voeg 100 ml rode wijn, 100 ml water en 1 takje rozemarijn toe en laat de saus 10 minuten zachtjes stoven.
  4. Giet de penne af en schep door de saus. Breng op smaak met zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van ProLaTerre