Paprikaketchup
Paprikaketchup

Sauzen & dressings

Paprikaketchup

  • Sauzen & dressings
  • 8 personen
  • 45 kcal / portie

Ingrediënten lijst

3 gegrilde rode paprika's, in stukken
2 tomaten, in stukken
1 grote rode paprika, in stukken
1 rode ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, in boogjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
½ rode peper, zaadlijsten eruit en kleingesneden
2 kruidnagels
Stukje verse gember, geraspt
25 ml witte wijnazijn
1 el olie
1 tl mosterd
1 tl oregano
Snufje kaneel

BEreidings wijze

  1. Fruit de gesnipperde ui, knoflook en de bleekselderij in de olie.
  2. Doe de paprika's ca. 1½ uur in de oven op 150 graden met scheutje olijfolie, daarna het velletje eraf halen. Of neem gegrilde paprika’s uit een pot.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat ca. 1 uur sudderen. Roer af en toe door. Voeg een beetje water toe als het dreigt aan te branden.
  4. Laat afkoelen en pureer daarna met de staafmixer tot een egale massa. Bewaar de ketchup in een gesteriliseerde fles of pot.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Als je paprika's uit een potje gebruikt, wordt de saus wat zuurder. Voor het beste resultaat rooster je zelf de paprika! In kant-en-klare ketchup zit vrijwel altijd suiker of agavesiroop. Deze paprikaketchup is wat rinser, omdat er geen suiker inzit. Vinden jij of je kinderen dit niet lekker, voeg dan wat honing of kokosbloesemsuiker toe.