Pannenkoek zoete aardappel en geitenkaas
Pannenkoek zoete aardappel en geitenkaas

Hoofdgerecht

Pannenkoek zoete aardappel en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g zoete aardappels, geschild
150 ml amandeldrink
150 g boekweitmeel
140 g zachte geitenkaas
4 eieren
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
Handje rucola
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de zoete aardappels in ongeveer 8 minuten gaar. Pureer ze vervolgens met een staafmixer glad.
  2. Klop de eieren met de amandeldrink. Voeg het boekweitmeel, zout en wat peper toe en klop alles tot een glad beslag. Roer nu de zoeteaardappelpuree erdoor.
  3. Verhit olie in een koekenpan en bak de pannenkoek op middelhoog vuur bruin. Bak zo alle pannenkoeken.
  4. Meng de olijfolie en azijn met wat zout en peper. Roer dit door de rucola. Beleg elke pannenkoek met rucola en paprika en verbrokkel er wat geitenkaas over.

Boodschappen lijst