Paella van havergrutten
Paella van havergrutten

Hoofdgerecht

Paella van havergrutten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

900 ml bouillon (vis of kip)
250 g havergrutten
200 g bevroren erwten
200 g roze garnalen
100 g chorizo, gesneden
1 citroen
1 kleine prei
1 kleine ui
1 tl kurkuma
Scheut olijfolie
Optioneel: bosui

BEreidings wijze

  1. Snijd de prei in halve ringen en snipper de ui fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de ui en prei op laag vuur in vijf minuutjes zacht.
  3. Voeg de chorizo toe en bak deze totdat de oliën uit de worst vrijkomen.
  4. Voeg de kurkuma en havergrutten toe en zorg dat deze gecoat zijn door de oliën en bak ze ongeveer 5 minuutjes aan.
  5. Voeg dan de bouillon toe en laat deze ongeveer 25 minuten doorkoken. LET OP: roer wel af en toe door!
  6. Voeg hierna de erwten toen en kook deze 5 minuten mee.
  7. Als laatste voeg je de garnalen toe en deze kook je nog mee totdat ze gaar zijn.
  8. Voeg sap van een halve citroen toe en roer alles nog goed door.
  9. Garneer eventueel met bosuitjes en extra partjes citroen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm.