Hoofdgerecht
Paella van havergrutten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 900 ml bouillon (vis of kip)
- • 250 g havergrutten
- • 200 g bevroren erwten
- • 200 g roze garnalen
- • 100 g chorizo, gesneden
- • 1 citroen
- • 1 kleine prei
- • 1 kleine ui
- • 1 tl kurkuma
- • Scheut olijfolie
- • Optioneel: bosui
BEreidings wijze
- Snijd de prei in halve ringen en snipper de ui fijn.
- Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de ui en prei op laag vuur in vijf minuutjes zacht.
- Voeg de chorizo toe en bak deze totdat de oliën uit de worst vrijkomen.
- Voeg de kurkuma en havergrutten toe en zorg dat deze gecoat zijn door de oliën en bak ze ongeveer 5 minuutjes aan.
- Voeg dan de bouillon toe en laat deze ongeveer 25 minuten doorkoken. LET OP: roer wel af en toe door!
- Voeg hierna de erwten toen en kook deze 5 minuten mee.
- Als laatste voeg je de garnalen toe en deze kook je nog mee totdat ze gaar zijn.
- Voeg sap van een halve citroen toe en roer alles nog goed door.
- Garneer eventueel met bosuitjes en extra partjes citroen.
Boodschappen lijst
- Chorizo
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Doperwten
3,19 680 Gram
removeadd product to cart - Garnalen (gamba's)
6,99 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Prei
2,18 2 stuks
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Kurkuma
2,39 150 Gram
removeadd product to cart - Havergrutten
3,19 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!