Paddenstoelen met pruimen en aardappelpartjes
Paddenstoelen met pruimen en aardappelpartjes

Hoofdgerecht

Paddenstoelen met pruimen en aardappelpartjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 374 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
250 ml rode wijn
5 gedroogde pruimen, in kwarten
3 laurierblaadjes
3 teentjes knoflook, geperst
2 uien, gesnipperd
1 flesje Monnicker Moker bier
¼ knolselderij, in blokjes
3 el olijfolie
3 el rode wijnazijn
1½ el maiszetmeel, opgelost in een beetje water
AARDAPPELPARTJES:
300 g vastkokende aardappels, in dunne partjes
3 el olijfolie
2 el rozemarijn, grof gehakt
1 el gerookte paprikapoeder
Zout & peper
Vegan mayonaise, voor erbij

BEreidings wijze

  1. Verhit in een braadpan de olijfolie op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen erbij en bak in ca. 10 minuten goed aan. Doe daarna de ui, knoflook en laurierblaadjes erbij en bak alles nog ca. 5 minuten. Blus af met het bier en de wijn.
  2. Voeg de knolselderij, gedroogde pruimen en rode wijnazijn toe en laat het stoofpotje ca. 45 minuten met deksel erop pruttelen. Bind daarna met het maiszetmeel.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Leg de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de rozemarijn, gerookte paprikapoeder, olijfolie, zout en peper erdoor en rooster goudbruin in de oven, ca. 45 minuten.
  4. Serveer alles samen met vegan mayo.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.