Ontbijtballetjes
Ontbijtballetjes

Ontbijt

Ontbijtballetjes

  • Ontbijt
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 rijpe banaan, in stukjes
50 g fijne kokosrasp
40 g gedroogde cranberry's
30 g zonnebloempitten
25 g gepeld hennepzaad (of amandelmeel)
15 g chiazaad
15 g lijnzaad
1 el rauwe cacaopoeder
Scheutje citroensap
Snuf zout

BEreidings wijze

  1. Pureer de banaan met het citroensap, de cranberry’s, zonnebloempitten en het hennepzaad fijn (in de kleine mengkom van de keukenmachine of met de staafmixer).
  2. Doe het mengsel in een kom en voeg chiazaad, lijnzaad, de helft van de kokosrasp, het cacaopoeder en een snuf zout toe. Draai er met natte handen ca. 10 balletjes van en rol ze door de rest van de kokosrasp.
  3. Zet de balletjes ca. 30 minuten in een oven op 40-45ºC om het vocht eraan te onttrekken (of, als je er één hebt: zet de balletjes even in de droogoven). Bewaar de balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit: Lekker Weten Winter