Noedelsalade met krokante tofu
Noedelsalade met krokante tofu

Salade

Noedelsalade met krokante tofu

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

250 g rijstnoedels
200 g sperziebonen, beetgaar gekookt
200 g gerookte tofu, in reepjes
80 g pinda's of cashewnoten, geroosterd
1 winterpeen, in dunne reepjes
1 komkommer, in lange plakken geschaafd
Klein handje koriander, grof gehakt
Scheutje olie, om in te bakken
DRESSING:
3 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el limoensap
1 tl pindakaas zonder toevoegingen

BEreidings wijze

  1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Klop een dressing van alle ingrediënten.
  3. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de tofureepjes goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng de noedels met de wortel, boontjes, pinda's en koriander en giet de dressing erover.
  5. Verdeel de komkommer over 4 borden, schep de salade erop en garneer de tofu.

Boodschappen lijst

Tips

Laat de tofu goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Wentel de gesneden tofu voor het vakken in een beetje bloem voor een lekker knapperig resultaat.