Salade
Noedelsalade met krokante tofu
- • Salade
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g rijstnoedels
- • 200 g sperziebonen, beetgaar gekookt
- • 200 g gerookte tofu, in reepjes
- • 80 g pinda's of cashewnoten, geroosterd
- • 1 winterpeen, in dunne reepjes
- • 1 komkommer, in lange plakken geschaafd
- • Klein handje koriander, grof gehakt
- • Scheutje olie, om in te bakken
- • DRESSING:
- • 3 el sojasaus
- • 1 el sesamolie
- • 1 el limoensap
- • 1 tl pindakaas zonder toevoegingen
BEreidings wijze
- Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Klop een dressing van alle ingrediënten.
- Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de tofureepjes goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de noedels met de wortel, boontjes, pinda's en koriander en giet de dressing erover.
- Verdeel de komkommer over 4 borden, schep de salade erop en garneer de tofu.
Boodschappen lijst
- Thaise rijstnoedels
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Pindakaas ongezouten en ongezoet
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
8,69 500 Ml
removeadd product to cart - Komkommer
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Gerookte tofu
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,79 250 ML
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
2,59 120 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen
3,59 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Laat de tofu goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Wentel de gesneden tofu voor het vakken in een beetje bloem voor een lekker knapperig resultaat.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!