Minipizza's met ricotta en paddenstoelen
Minipizza's met ricotta en paddenstoelen

Hoofdgerecht

Minipizza's met ricotta en paddenstoelen

  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 145 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g paddenstoelenmix
250 g ricotta
1 rol vers pizzadeeg
2 el peterselie
Citroensap
Olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en snijd in 12 vierkantjes
  3. Prik er met een vork gaatjes in en zet 10 minuten in de oven
  4. Roerbak intussen de paddenstoelen een paar minuten in een beetje olie
  5. Voeg halverwege een beetje zout toe zodat de paddenstoelen wat vocht loslaten, laat uitlekken in een zeef maar vang het vocht op
  6. Meng de gehakte peterselie, een beetje van het paddenstoelenvocht en zout en peper naar smaak door de ricotta
  7. Haal het pizzadeeg uit de oven en bestrijk met het ricottamengsel (houd een beetje achter, ca 50 gram). Laat de randjes vrij, schik er de paddenstoelen op en bak af in 5 minuten.
  8. Roer ondertussen de rest van het paddenstoelenvocht door het overgebleven ricottamengsel, voeg op smaak wat citroensap en eventueel wat olijfolie toe zodat je een sausje krijgt.
  9. Garneer de pizza's met peterselie en evt een beetje saus

Boodschappen lijst

Tips

Voor ca. 12 stuks Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019