Voorgerecht
Mini tarte tatins met vijgen en geitenkaas
- • Voorgerecht
- • 6 personen
- • 282 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 6 geitenkaas in olie, gehalveerd
- • 6 plakjes speltbladerdeeg, ontdooid
- • 3 verse vijgen
- • 75 g rucola
- • 3 el honing
- • 2 el amandelschaafsel, geroosterd
- • Ook nodig: muffinbakvorm met 6 holtes, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Lepel in iedere holte van het ingevette muffinbakblik een halve eetlepel honing. Halveer de vijgen en leg ze met de snijkant naar beneden in de honing.
- Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en steek er 6 rondjes uit ter grootte van de holtes in het bakblik. Leg deze over de vijgen en duw de randen goed om de vijg.
- Bak de tarte tatins in ca. 20 minuten in de oven. Haal de muffinvorm uit de oven en laat 1 minuut staan. Leg dan een plank over de vorm en draai deze in z'n geheel om.
- Leg een pluk rucola op elk bord en zet er een tarte tatin bij. Garneer met de geitenkaas en het amandelschaafsel.
Boodschappen lijst
- Amandelschaafsel
2,59 75 Gram
removeadd product to cart - Friese geitenkaas
7,29 350 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart
Tips
Maak zoete of hartige bladerdeegstengels van de afsnijdsels van het bladerdeeg: rol er een lap van en snijd in lange stroken. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met kaneel & suiker of kaas & pitjes. Bak in ca. 15 minuten in de oven op 200°C. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!