Mini loempia's met chutney
Mini loempia's met chutney

Hoofdgerecht

Mini loempia's met chutney

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g tomaten
2 mini loempia's
1 cm gember
½ teentje knoflook
4 el witte wijnazijn
1 el rozijnen
1 el olie
Snuf rietsuiker
Snufje chilipoeder
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Laat rozijnen weken in heet water.
  2. Verhit 1 el olie in een pan en rooster de Aziatische kruiden ca 1 minuut. Blus af met de witte wijnazijn en kook gedurende ½ minuut.
  3. Blancheer de tomaten. Snijd de verse gember fijn en voeg deze toe. Pers de knoflook en voeg toe. Breng op smaak met de chilipoeder, rietsuiker en zout. Laat 20 minuten sudderen op matig vuur onder af en toe roeren.
  4. Voeg de rozijnen toe en laat nog 10 minuten sudderen.
  5. Serveer samen met de loempia's.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van SOTO.