Mexicaanse salade met kip & avocado-cream
Mexicaanse salade met kip & avocado-cream

Salade

Mexicaanse salade met kip & avocado-cream

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g gerookte kip
250 g cherrytomaatjes
100 g gemengde sla
75 g tortilla chips naturel
2 blikken zwarte bonen
1 potje mais
1 rode ui
1 limoen
2 el extra vierge olijfolie
1½ el cajun kruiden
Flinke handvol koriander
AVOCADO-CREAM:
1 rijpe avocado
½ limoen, het sap
1 el olijfolie
Zeezout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng in een kom het sap van de limoen,de extra vierge olijfolie en de cajun kruiden.
  2. Pel de rode ui, snijd in flinterdunne ringen en voeg toe aan de dressing.
  3. Voeg de (afgespoelde en uitgelekte) zwarte bonen, mais, (gewassen) sla, in blokjes gesneden gerookte kip en gehalveerde cherrytomaatjes ook toe aan de uienringen en dressing. Hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met zeezout en peper
  4. Maak de avocado-cream door de rijpe avocado, samen met de overige ingrediënten te pureren (liefst met een staafmixer of keukenmachine) tot een romige mousse; voeg naar wens extra limoensap toe.
  5. Garneer de salade met gehakte koriander en serveer met de avocado-cream en tortillachips.

Boodschappen lijst