Maïskoekjes met mangochutney
Maïskoekjes met mangochutney

Bakken

Maïskoekjes met mangochutney

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

KOEKJES:
340 g maïs, uitgelekt
200 ml melk
100 g tarwebloem
1 ei
1 el olie om in te bakken
Zout & peper
MANGOCHUTNEY:
1 stevige mango, in kleine blokjes
1 rode peper, zaadjes eruit en fijngesneden
1 cm verse gember, geraspt
1 el verse munt, in fijne reepjes
1 tl zout
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de mangochutney in een kom. Laat minimaal 30 minuten staan zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.
  2. Zeef ondertussen de bloem in een kom en roer het ei erdoor. Voeg al roerend, scheutje voor scheutje, de melk toe. Breng het beslag op smaak met peper en zout en roer er de maïskorrels door. Laat 30 minuten rusten.
  3. Verhit een beetje bakvet in een pan met antiaanbaklaag. Schep met behulp van twee lepels kleine hoopjes maïsbeslag in de pan en bak hiervan goudbruine koekjes (circa 3 minuten per kant). Serveer de maïskoekjes met de mangochutney.

Boodschappen lijst

  • product
    Jonge maïs

    1,99 340 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Mango

    3,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Munt

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Halfvolle melk

    1,35 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Tarwebloem

    2,19 1 kg

    remove
    add product to cart

Tips

Voor 12 maïskoekjes Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2015.