Macarons van amandelmeel
Macarons van amandelmeel

Bakken

Macarons van amandelmeel

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g kristalsuiker
150 g amandelmeel
50 g bietensap
4 eiwitten
Pure chocoladepasta, voor de vulling
Ook nodig: kookthermometer

BEreidings wijze

  1. Meng de helft van de suiker en het amandelmeel door elkaar.
  2. Doe het bietensap en de rest van de suiker in een steelpannetje, zet op het vuur en verwarm tot 118°C (gebruik de kookthermometer).
  3. Klop de helft van het eiwit op tot pieken. Voeg de warme suikerstroop toe aan het eiwit en klop door. Laat afkoelen tot 50°C.
  4. Giet de rest van het eiwit ongeklopt bij het amandel-suikermengsel. Meng dit door het roze opgeklopte eiwitmengsel.
  5. Spuit mooie rondjes van de macaronmix op een beklede bakplaat of siliconenmatje. Laat 1 uur drogen.
  6. Verwarm de oven voor op 150°C.
  7. Bak de macarons ca. 12 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
  8. Besmeer de macarons met chocoladepasta en sandwich ze samen. Bewaar in de koelkast, maar eet op kamertemperatuur.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.