Salade
Maaltijdsalade met tonijn en een honingvinaigrette
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g slamelange
- • 100 g peultjes, in lengte doormidden en beetgaar
- • 2 tomaten, in dunne partjes
- • 1 blikje tonijn, uitgelekt
- • 1 bakje champignons, in plakjes
- • ½ komkommer, zaadlijsten eruit en in plakjes
- • 2 el halfgedroogde tomaatjes
- • 2 el zwarte olijven
- • ½ el boter
- • Handjevol basilicum en peterselie, kleingesneden
- • VINAIGRETTE:
- • 6 el olijfolie
- • 1 el honing
- • 1 el citroensap
- • 1 el azijn
- • 2 tl mosterd
BEreidings wijze
- Klop de mosterd, honing, azijn en citroensap goed door elkaar.
- Voeg al roerende beetje bij beetje de olijfolie toe tot de saus glad en dik is.
- Verwarm een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen tot het vocht eruit is. Voeg dan de boter toe en laat nog even doorbakken.
- Meng een lepel van de vinaigrette door de gemengde sla en verdeel de sla over vier borden. Verdeel vervolgens ook de champignons, tonijn, komkommer, tomaatjes, peultjes, olijven en kruiden over de borden.
- Serveer de rest van de vinaigrette bij de salade.
Boodschappen lijst
- Romatomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Tonijnstukken in water
3,59 160 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Natuurazijn - inmaakazijn
2,29 750 ml
removeadd product to cart - Komkommer
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Slamelange
2,29 125 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Zwarte kalamata olijven
2,89 125 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Halfgedroogde tomaten in olie
4,19 190 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!