Linzentruffels
Linzentruffels

Tussendoor

Linzentruffels

  • Tussendoor
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

150 g bruine linzen, gaar
125 g extra pure chocolade
50 g amandelschaafsel, geroosterd
50 ml bloemenhoning
35 g roomboter
6 el cacaopoeder
2 el Tia Maria of Cointreau
1 tl gemberpoeder

BEreidings wijze

  1. Maal het amandelschaafsel in de keukenmachine fijn.
  2. Doe de linzen, honing, roomboter, gemberpoeder en de Tia Maria of Cointreau erbij en draai tot een samenhangend geheel dat qua structuur lijkt op pindakaas.
  3. Breek de chocolade in stukjes in een kom en verwarm ze au-bainmarie tot het vloeibaar is.
  4. Voeg dit bij het linzen-amandelmengsel en roer goed door.
  5. Doe dit in een bakje en laat opstijven in de koelkast, minimaal 1 uur.
  6. Zeef het cacaopoeder in een diep bord. Maak met behulp van een theelepel kleine balletjes van het linzen chocolademengsel en rol die door het cacaopoeder.

Boodschappen lijst

Tips

Voor 20-25 stuks Dit recept komt uit de Lekker Weten Winter