Linzensoep met spinazie
Linzensoep met spinazie

Soep

Linzensoep met spinazie

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
250 g linzen (blik), uitgelekt
200 g spinazie, gewassen en fijngehakt
3 aardappels, geschild en in kleine blokjes
2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 prei, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 citroen, het sap
4 takjes tijm
Scheutje olijfolie
Voor erbij: 8 rijstwafels met quinoa + 1 bakje hummus

BEreidings wijze

  1. Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, prei en knoflook glazig.
  2. Voeg aardappels, tijm, bouillon en linzen toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 5 minuten trekken.
  3. Voeg de spinazie, tomaten en het citroensap toe en kook nog 1 minuut door.
  4. Serveer er de rijstwafels met hummus bij.

Boodschappen lijst