Linzencurry met naanbrood
Linzencurry met naanbrood

Hoofdgerecht

Linzencurry met naanbrood

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 868 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g linzen (blik of pot)
200 g gerookte tofu
200 ml kokosmelk
50 ml sojasaus
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 cm gember, geraspt
½ rode peper, geperst
5 el olie
1 el tikka masala currypasta
Klein handje munt, kleingesneden
Zout & peper
Naanbrood voor erbij

BEreidings wijze

  1. Verhit in een wok 3 eetlepels olie en bak hierin de tofu in ca. 10 minuten rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en schep in een grote schaal. Giet de sojasaus erover en laat zo staan.
  2. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rode peper, gember en currypasta toe en laat 5 minuten meebakken. Roer de kokosmelk erdoor.
  3. Schep de linzen en de tofu erbij en breng op smaak met peper en zout. Laat in ca. 5 minuten, al omscheppend, warm worden.
  4. Bestrooi de curry met munt en serveer met naanbrood.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Lekker Weten Lente