Linzenburger met yoghurt tahinsaus
Linzenburger met yoghurt tahinsaus

Hoofdgerecht

Linzenburger met yoghurt tahinsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 497 kcal / portie

Ingrediënten lijst

BURGERS:
800 g bruine linzen (blikken)
150 g ricotta
140 g paneelmeel
2 eieren
Flinke hand verse koriander, fijngehakt
2 tl citroenrasp
2 tl gemalen komijnzaad
Olijfolie
Zout en peper
YOGHURT-TAHINSAUS:
200 g Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook, geperst
2 el tahin
2 el citroensap
2 el bieslook, fijngehakt
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Kneed alle ingrediënten voor de linzenburgers - behalve de olijfolie - door elkaar tot een samenhangend mengsel. Vorm er met je handen 4 burgers van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bestrijk de burgers met olie en schuif de bakplaat in de oven. Bak ca. 12 minuten of tot de bovenkant licht goudbruin is. Draai om, smeer in met olie en bak nog eens 12 minuten.
  4. Meng intussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Zet opzij tot gebruik.
  5. Serveer de hamburgers met de saus en - naar wens - zoete aardappelfrites.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Lekker Weten Herfst Snijd voor zoete aardappelfrietjes 1 of 2 grote zoete aardappelen in lange frieten. Leg deze eventueel een half uur in een kom gezouten water zodat het zetmeel eruit trekt waardoor het resultaat knapperiger zal zijn. Dep droog en vermeng het kokosolie. Bak de frieten tegelijk met de burgers in de oven (ca. 25 minuten in totaal). Halverwege keren.