Hoofdgerecht
Linzenburger met yoghurt tahinsaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 497 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • BURGERS:
- • 800 g bruine linzen (blikken)
- • 150 g ricotta
- • 140 g paneelmeel
- • 2 eieren
- • Flinke hand verse koriander, fijngehakt
- • 2 tl citroenrasp
- • 2 tl gemalen komijnzaad
- • Olijfolie
- • Zout en peper
- • YOGHURT-TAHINSAUS:
- • 200 g Griekse yoghurt
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 2 el tahin
- • 2 el citroensap
- • 2 el bieslook, fijngehakt
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Kneed alle ingrediënten voor de linzenburgers - behalve de olijfolie - door elkaar tot een samenhangend mengsel. Vorm er met je handen 4 burgers van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de burgers met olie en schuif de bakplaat in de oven. Bak ca. 12 minuten of tot de bovenkant licht goudbruin is. Draai om, smeer in met olie en bak nog eens 12 minuten.
- Meng intussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Zet opzij tot gebruik.
- Serveer de hamburgers met de saus en - naar wens - zoete aardappelfrites.
Boodschappen lijst
- Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Linzen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Tahin zonder zout
4,29 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Lekker Weten Herfst Snijd voor zoete aardappelfrietjes 1 of 2 grote zoete aardappelen in lange frieten. Leg deze eventueel een half uur in een kom gezouten water zodat het zetmeel eruit trekt waardoor het resultaat knapperiger zal zijn. Dep droog en vermeng het kokosolie. Bak de frieten tegelijk met de burgers in de oven (ca. 25 minuten in totaal). Halverwege keren.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!