Dessert

Limoenkwarktaart met speculaasbodem en bessen

  • Dessert
  • 8 personen
  • 258 kcal / portie

Ingrediënten lijst

SPECULAASBODEM:
300 g speculaas
150 g grasboter, gesmolten
VULLING:
1 l volle kwark
125 ml slagroom
125 g rode bessen
100 g poedersuiker
7 gelatineblaadjes, in koud water laten weken
2 limoenen, rasp & sap
1 el kokosrasp, licht geroosterd
Ook nodig: springvorm

BEreidings wijze

  1. Verkruimel de speculaas en meng de gesmolten boter erdoor. Stort het mengsel in de springvorm en druk goed aan.
  2. Sla de slagroom half stijf met de poedersuiker.
  3. Verwarm het sap van de limoenen. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los op in het hete sap. Meng door de kwark en spatel er vervolgens de slagroom en de limoenrasp door.
  4. Schep de vulling op de speculaasbodem in de springvorm. Laat opstijven in de koelkast.
  5. Garneer de taart met rode bessen en geroosterde kokos.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip! Heaven on Earth, doordat het gerecht met heeft, gaat hier ook een zoete wijn bij. de speculaas gaat hand in hand met de Heaven on Earth, terwijl de limoen voor de frisheid zorgt. Dit recept komt uit de Lekker Weten zomer