Kwarktaart met Belgian thins en vers fruit
Kwarktaart met Belgian thins en vers fruit

Dessert

Kwarktaart met Belgian thins en vers fruit

  • Dessert
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

500 ml kwark
500 g vers fruit, helft in kleine stukjes en helft voor garnering (bijv. appel, druiven en blauwe bessen)
250 ml slagroom
240 g Belgian thins
125 g lange vingers
4 el agavesiroop
3 tl agar agar

BEreidings wijze

  1. Vet een ronde vorm in en leg de lange vingers op de bodem.
  2. Besprenkel met 3 el agavesiroop.
  3. Klop de slagroom stijf.
  4. Meng 1 el agavesiroop met 1 el water. Schep hier de agar agar door en verwarm even.
  5. Schep dit mengsel door de kwark en schep er dan de slagroom door.
  6. Leg het kleingesneden fruit op de lange vingers en schep het kwarkmengsel erop. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  7. Duw de Belgian thins tegen de rand van de taart aan.
  8. Versier voor het serveren met de rest van het fruit.

Boodschappen lijst