Knolselderijtartaar met gepocheerd ei
Knolselderijtartaar met gepocheerd ei

Hoofdgerecht

Knolselderijtartaar met gepocheerd ei

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 200 kcal / portie

Ingrediënten lijst

6 bladeren eikenbladsla, gewassen, gedroogd en kleiner gescheurd
4 plakjes gedroogde ham
2 eieren (hele verse)
1 sjalot, gesnipperd
½ knolselderij, vlak voor bereiding geschild en in kleine blokjes
100 ml witte wijnazijn
3 el Belgische mayonaise
1 el kappertjes, grof gehakt
1 el bieslook
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook en gaar hierin de knolselderijblokjes in ca. 8 minuten. Spoel ze vervolgens koud af en doe in een kom. Maak de knolselderij aan met de mayonaise, bieslook, kappertjes en sjalot. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Breng in een pan een laag water van minstens 8 cm aan de kook en voeg de witte wijnazijn toe. Zet het vuur laag, zodat het water net niet meer kookt. Breek 1 ei in een kopje. Roer het water flink door zodat er een draaikolk ontstaat. Laat het ei in het draaiende water glijden. Houd het water tegen de kook aan en pocheer het ei ca. 4 minuten. Doe hetzelfde met het andere ei. Schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water met een schuimspaan.
  3. Verdeel de knolselderijtartaar over 2 borden, leg er een gepocheerd eitje op, de gedroogde ham en de eikenbladsla.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.