Kippenbouten met peterselie en citroen
Kippenbouten met peterselie en citroen

Hoofdgerecht

Kippenbouten met peterselie en citroen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 456 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 kippenbouten
1 citroen, doormidden gesneden
1 hele bol knoflook, doormidden gesneden
100 ml witte wijn
2 el olijfolie
Handje peterselie, gehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Braad de kippenbouten aan in de olijfolie in een vuurvaste pan met deksel en doe de citroen, peterselie en knoflook erbij. Blus af met de witte wijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Leg het deksel op de pan en zet 1½ uur in de oven.
  4. Verpak de kip in aluminiumfolie of een warmtebestendig bakje en neem warm mee naar je picknickplek.

Boodschappen lijst

  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kippenbout

    4,91 240 Gram

    remove
    add product to cart