Kipgehaktballetjes met yoghurt-komkommerdip
Kipgehaktballetjes met yoghurt-komkommerdip

Bijgerecht

Kipgehaktballetjes met yoghurt-komkommerdip

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g kipfilet
100 ml volle yoghurt
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
¼ komkommer
3 el Thaise zoete sojasaus
2 el bieslook, fijngehakt
2 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Hak in een keukenmachine de kipfilets tot een gehakt.
  2. Voeg de sojasaus, rode peper en wat zout en peper toe.
  3. Draai van het gehakt kleine balletjes.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes goudbruin.
  5. Rasp de komkommer en meng de rasp door de yoghurt. Meng er vervolgens ook de bieslook door. Breng de dip op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de dip apart bij de gehaktballetjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente