Kipgehaktballetjes met yoghurt-komkommerdip
Kipgehaktballetjes met yoghurt-komkommerdip

Lunch

Kipgehaktballetjes met yoghurt-komkommerdip

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g kipfilet
3 el Thaise zoete sojasaus
½ rode peper zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
2 el olijfolie
¼ komkommer, geschild
100 ml volle yoghurt
2 el bieslook fijngehakt
zout en peper

BEreidings wijze

  1. Hak in een keukenmachine de kipfilets tot een gehakt.
  2. Voeg de sojasaus, rode peper en wat zout en peper toe.
  3. Draai van het gehakt kleine balletjes.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes goudbruin.
  5. Rasp de komkommer en meng de rasp door de yoghurt. Meng er vervolgens ook de bieslook door. Breng de dip op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de dip apart bij de gehaktballetjes.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Zomer 2021