Kipfilet ‘Southern style'
Kipfilet ‘Southern style'

Hoofdgerecht

Kipfilet ‘Southern style'

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 kg kipfilet
500 ml karnemelk
3 teentjes knoflook, geperst
1 citroen, de rasp
3 el zonnebloemolie
1 el honing
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijnzaad
Mespunt cayennepeper
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en leg de kip erin. Zorg dat de kip goed bedekt is en zet enkele uren - liefst een hele nacht - afgedekt in de koelkast.
  2. Haal de kip uit de marinade en dep droog. Gril in ca. 7 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar op de barbecue, keer regelmatig.
  3. Lekker met coleslaw of rauwkostsalade.

Boodschappen lijst

Tips

Kip die gemarineerd is in karnemelk is een old time favorite uit het zuiden van de USA. De karnemelk maakt de kip boterzacht.