Kip korma met spinazie en wilde rijst
Kip korma met spinazie en wilde rijst

Hoofdgerecht

Kip korma met spinazie en wilde rijst

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g spinazie
350 g wilde rijst
300 g kipfilet, in blokjes
200 ml kokosmelk
1 ui, gesnipperd
2 el pijnboompitten
4 tl currypasta korma
Olijfolie

BEreidings wijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de stukjes kip toe en bak rondom bruin. Doe de currypasta erbij, bak al roerend even mee tot het geurt en schenk dan de kokosmelk in de pan. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten doorsudderen tot de kip gaar is.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.
  4. Voeg de spinazie in gedeelten toe aan de curry en laat al omscheppend slinken.
  5. Garneer de kip korma met de pijnboompitjes en serveer met de rijst. Wijntip: Purato Pinot Grigio Catarratto

Boodschappen lijst

  • product
    Milde olijfolie

    9,99 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Kipfilet

    8,69 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Wilde rijst

    8,19 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kokosmelk

    1,49 200 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Korma currypasta

    4,99 180 GRAM

    remove
    add product to cart
  • product
    Pijnboompitten

    3,99 80 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Spinazie

    3,99 200 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Tip: vervang de pijnboompitten eens door de pistachenootjes. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente