Kikkererwtenpasta met venkelpesto
Kikkererwtenpasta met venkelpesto

Hoofdgerecht

Kikkererwtenpasta met venkelpesto

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 786 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g kikkererwtenpasta
1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes
1 el zwarte olijven
VENKELPESTO:
100 ml olijfolie
75 g Parmigiano Reggiano, vers geraspt
1 venkelknol, groen eraf (bewaren) en knol in stukken
1 teentje knoflook, gepeld en in stukjes
2 el pijnboompitten of gehakte cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan
Zout & peper
Optioneel: klein beetje citroenrasp

BEreidings wijze

  1. Bak voor de pesto de stukjes venkel in ca. 5 minuten zacht in een scheutje olijfolie, regelmatig roeren.
  2. Doe de gebakken venkel in de blender of keukenmachine en voeg de pijnboompitjes, knoflook, zout en peper, citroenrasp (indien gebruikt) en de kaas toe. Giet er een flinke scheut olijfolie bij (ca. 100 ml). Pulseer tot een smeuïge pesto.
  3. Bereid de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Roer 1 eetlepel venkelpesto, de paprika en olijven door de pasta, schep de rest van de pesto er bovenop en garneer met fijngehakt venkelgroen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.