Kabeljauw uit de oven met kruidenkorst
Kabeljauw uit de oven met kruidenkorst

Hoofdgerecht

Kabeljauw uit de oven met kruidenkorst

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 527 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g kabeljauwfilet zonder huid
40 g boter, gesmolten
30 g linzen flips rozemarijn, fijngemalen
¼ citroen, in partjes
2 teentjes knoflook, geperst
3 el milde olijfolie of zonnebloemolie
1 el bieslook, fijngehakt
1 el peterselie, fijngehakt
Klein handje dille, gehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng voor de kruidenkorst de gemalen linzen flips met de peterselie, bieslook, knoflook en gesmolten boter.
  3. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en besprenkel met de olie. Voeg er vervolgens royaal zout en peper aan toe.
  4. Bedek de vis met de kruidenkorst en bak af in de oven in ca. 18 minuten. Knijp voor het serveren de citroenpartjes uit over de kabeljauw en bestrooi met dille.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest