Hoofdgerecht
Jachtschotel van bataat met jackfruit
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g zoete bataat, geschild en in stukken
- • 400 g jackfruit (blik)
- • 250 g zuurkool
- • 200 ml groentebouillon
- • 50 g geraspte kaas of edelgistvlokken
- • 2 appels, geschild en in schijven
- • 2 sjalotten, fijngesneden
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 1 rode peper, fijngesneden
- • 1 snee ontbijtkoek gember, verkruimeld
- • ½ ananas, geschild en in halve ringen
- • 2 el paneermeel
- • 1 el boekweitmeel
- • 2 tl tomatenpuree
- • Zout & peper
- • Kokosolie om in te bakken
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pluk de jackfruit uit elkaar en bestrooi met boekweitmeel, peper en zout.
- Bak de sjalotten, knoflook en rode peper in kokosolie. Voeg de pulled jackfruit toe en bak mee.
- Roer de tomatenpuree en de groentebouillon erdoor. Voeg tot slot de gemberontbijtkoek toe en laat nog even sudderen.
- Kook ondertussen de bataten (of aardappels) gaar en stamp met wat olie tot een puree. Voeg flink wat peper toe.
- Leg de zuurkool onderin een ovenschaal en bedek met schijfjes appel en ananas. Schep het jackfruitmengsel erop en dek af met de puree.
- Bestrooi met paneermeel en kaas, druppel er olie over en zet 15-20 minuten in de oven tot er een lichtbruin korstje op zit.
Boodschappen lijst
- Edelgistvlokken
6,99 60 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zuurkool
1,39 500 Gram
removeadd product to cart - Ontbijtkoek gember
2,69 400 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,09 8 stuks
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Zoete aardappelen
3,59 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!