Jachtschotel van bataat met jackfruit
Jachtschotel van bataat met jackfruit

Hoofdgerecht

Jachtschotel van bataat met jackfruit

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g zoete bataat, geschild en in stukken
400 g jackfruit (blik)
250 g zuurkool
200 ml groentebouillon
50 g geraspte kaas of edelgistvlokken
2 appels, geschild en in schijven
2 sjalotten, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
1 snee ontbijtkoek gember, verkruimeld
½ ananas, geschild en in halve ringen
2 el paneermeel
1 el boekweitmeel
2 tl tomatenpuree
Zout & peper
Kokosolie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pluk de jackfruit uit elkaar en bestrooi met boekweitmeel, peper en zout.
  3. Bak de sjalotten, knoflook en rode peper in kokosolie. Voeg de pulled jackfruit toe en bak mee.
  4. Roer de tomatenpuree en de groentebouillon erdoor. Voeg tot slot de gemberontbijtkoek toe en laat nog even sudderen.
  5. Kook ondertussen de bataten (of aardappels) gaar en stamp met wat olie tot een puree. Voeg flink wat peper toe.
  6. Leg de zuurkool onderin een ovenschaal en bedek met schijfjes appel en ananas. Schep het jackfruitmengsel erop en dek af met de puree.
  7. Bestrooi met paneermeel en kaas, druppel er olie over en zet 15-20 minuten in de oven tot er een lichtbruin korstje op zit.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021