Italiaanse bataatstamppot met edelgistvlokken
Italiaanse bataatstamppot met edelgistvlokken

Hoofdgerecht

Italiaanse bataatstamppot met edelgistvlokken

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 578 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1½ kg zoete bataat, geschild en in stukken
80 g edelgistvlokken
8 zongedroogde tomaten
3 teentjes knoflook, zonder schil
2 rode uien, heel fijn gesnipperd
4 el zwarte olijven
3 el verse tijmblaadjes
2 el tomatenpuree

BEreidings wijze

  1. Kook de zoete bataten en knoflook samen gaar in een ruime pan kokend water. Giet af en laat kort droog stomen.
  2. Meng de tomatenpuree, zongedroogde tomaten, olijven, rode ui, de meeste tijm en de meeste edelgistvlokken erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de rest van de edelgistvlokken en tijm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021.