Indiase veggie korma
Indiase veggie korma

Hoofdgerecht

Indiase veggie korma

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g sperziebonen
400 g gerookte tofu
400 g tomatenblokjes
320 g rijst
2 uien
2 teentjes knoflook
1 potje currypasta korma
1 rode paprika
5 el Griekse yoghurt
Olie of ghee

BEreidings wijze

  1. Snipper de uitjes en snijd de paprika in kleine blokjes
  2. Verwarm de olie of ghee in de pan en pers de knoflook er in uit. Voeg de gesnipperde uitjes toe aan de knoflook en bak alles glazig. Zodra het geheel wat bruinig wordt, voeg de paprika toe en bak alles tot het zacht en bruin wordt.
  3. Voeg het potje Korma currypasta toe en roer alles goed om. Voeg nog een half potje water toe en breng aan de kook.
  4. Zodra alles bubbelt, kan de gerookte tofu er bij. Voeg voordat de pan van het vuur wordt gehaald nog 5 eetlepels Griekse yoghurt toe en evt. naar smaak zwarte peper.
  5. Serveer met gekookte sperziebonen en rijst.
  6. Garneer eventueel met fijngehakte koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Laat je inspireren door de Koken met Ekoplaza-winactie. Dit recept is afkomstig van Eka, klant van Ekoplaza. Zij bedacht het recept voor deze veggie korma en maakt daarmee kans op leuke prijzen. Ook meedoen aan de winactie? Kijk snel op: www.ekoplaza.nl/kokenmetekoplaza