Hazelnootschuimpjes
Hazelnootschuimpjes

Bakken

Hazelnootschuimpjes

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

100 g hazelnoten, gemalen
50 g poedersuiker
4 eiwitten
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
  3. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de poedersuiker toe totdat het een stevig glanzend geheel is.
  4. Spatel de gemalen hazelnoten erdoor.
  5. Leg met behulp van twee lepels kleine hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak de schuimpjes af in circa 30 minuten. Laat ze afkoelen in de oven met de deur open.

Boodschappen lijst

  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Hazelnoten

    5,99 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Poedersuiker

    2,99 125 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2013. Wijntip: Heaven on Earth! In de smaak tonen van gekarameliseerde ananas, rozijnen en vijgen aangevuld met tonen van rooibos en verfrissende citrus. De ideale begeleider van desserts.