Hasselback pastinaken met tijm en vegan kaas
Hasselback pastinaken met tijm en vegan kaas

Hoofdgerecht

Hasselback pastinaken met tijm en vegan kaas

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 362 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 pastinaken, gewassen
4 plakken vegan kaas, in stukjes gescheurd
8 blaadjes laurier
2 el tijm, grof gehakt
2 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de hele pastinaken op een snijplank en leg twee eetstokjes aan weerszijden van de pastinaak. Maak met een scherp mes inkepingen in de bovenkant van de pastinaken, tot het lemmet de bovenkant van de eetstokjes raakt (dus niet helemaal doorsnijden). Zorg ervoor dat je meer inkepingen maakt in het dikkere deel van de pastinaak dan in het dunnere deel, want zo gaart de pastinaak gelijkmatiger.
  3. Leg de pastinaken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de laurierblaadjes en de vegan kaas over de inkepingen. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met zout en peper en als laatste de gehakte tijm.
  4. Rooster in de oven in ca. 30 à 45 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.