Hartige taartjes met ratatouille en champignons
Hartige taartjes met ratatouille en champignons

Bakken

Hartige taartjes met ratatouille en champignons

  • Bakken
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

150 g champignons, in kwarten
1 pak bladerdeeg
1 courgette, in plakjes en in kwarten
1 rode paprika, in blokjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
½ ui, fijngesnipperd
½ el olijfolie
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Smeer 6 kleine quichevormpjes in met een beetje olie. Bekleed ze met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui enkele minuten. Voeg de champignons toe en bak al roerend bruin. Schep de courgette en paprika erdoor en bak kort mee; voeg zout en peper naar smaak toe en haal van het vuur.
  4. Verdeel het groentemengsel over de taartjes en druk aan.
  5. Bak de taartjes ± 15 minuten in de oven tot het deeg mooi knapperig en gaar is.

Boodschappen lijst

  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bladerdeeg

    3,89 320 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte champignons

    2,49 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Courgette

    4,19 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode paprika

    3,99 2 stuks

    remove
    add product to cart

Tips

Voor 6 taartjes. Dit recept komt uit Lekker Weten Special.