Hartige gevulde oliebollen
Hartige gevulde oliebollen

Bakken

Hartige gevulde oliebollen

  • Bakken
  • 4 personen
  • 764 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml melk
500 g bloem
75 g Parmigiano Reggiano
75 g kalamata olijven, uitgelekt en fijngehakt
25 g boter
7 g gist
6 zongedroogde tomaten, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ei
2 el verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
1 tl zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, de boter en het ei op in de handwarme melk. Roer de bloem en het zout door het beslag en meng het goed door. Laat het beslag ca. 30 minuten rijzen (met een theedoek erover).
  2. Voeg de olijven, zongedroogde tomaten, rozemarijn en knoflook toe aan het beslag en roer nog eens goed door.
  3. Verhit de frituurpan met olie op 180°C.
  4. Houd een kleine ijsknijper in de hete olie om plakken van het beslag te voorkomen en schep met de ijsknijper bolletjes beslag in de olie. Bak ze in ca. 5-7 minuten goudbruin en krokant. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
  5. Stapel de oliebollen op elkaar en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Bestrooi naar wens met wat zout.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 a 60 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest