Hoofdgerecht
Hamburger pannenkoek met tomaat en uien
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g aardappelpuree
- • 75 g volkoren tarwemeel
- • 1 tl bakpoeder
- • 2 eieren
- • 125 ml melk
- • 2 el bieslook, geknipt
- • zout en peper
- • Hamburgers:
- • 500 g rundergehakt
- • 30 g paneermeel
- • 1 ei
- • ½ tl zout
- • 2 mespunten witte peper
- • 2 el grove mosterd
- • 2 vleestomaten, in plakken
- • 2 uien, in dunne ringen
BEreidings wijze
- Doe de aardappelpuree in een kom en zeef het meel en bakpoeder erboven. Klop in een andere kom de eieren, melk en het bieslook door elkaar. Meng dit daarna door de aardappelpuree en roer alles tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit olie in een koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan en bak een aantal pancakes. Draai ze om als de onderkant goudbruin is en bak ze dan gaar.
- Hamburgers: doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, ei, zout, peper en mosterd toe. Meng alles goed. Verdeel het gehakt in porties, draai er ballen van en maak die plat. Bak de hamburgers
- op middelhoog vuur gaar. Bak ondertussen de uiringen in een andere pan mooi bruin.
- Neem een pannenkoekje, leg er een hamburger op, daarop een plak tomaat en tot slot een paar uiringen. Leg er een ander pannenkoekje bovenop.
Boodschappen lijst
- Bakpoeder
1,09 3 stuks
removeadd product to cart - Aardappelpuree
2,79 160 GRAM
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,09 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,35 1 Liter
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Romatomaten
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Lekker met een wittekoolsalade.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!