Hamburger pannenkoek met tomaat en uien
Hamburger pannenkoek met tomaat en uien

Hoofdgerecht

Hamburger pannenkoek met tomaat en uien

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g aardappelpuree
75 g volkoren tarwemeel
1 tl bakpoeder
2 eieren
125 ml melk
2 el bieslook, geknipt
zout en peper
Hamburgers:
500 g rundergehakt
30 g paneermeel
1 ei
½ tl zout
2 mespunten witte peper
2 el grove mosterd
2 vleestomaten, in plakken
2 uien, in dunne ringen

BEreidings wijze

  1. Doe de aardappelpuree in een kom en zeef het meel en bakpoeder erboven. Klop in een andere kom de eieren, melk en het bieslook door elkaar. Meng dit daarna door de aardappelpuree en roer alles tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit olie in een koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan en bak een aantal pancakes. Draai ze om als de onderkant goudbruin is en bak ze dan gaar.
  3. Hamburgers: doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, ei, zout, peper en mosterd toe. Meng alles goed. Verdeel het gehakt in porties, draai er ballen van en maak die plat. Bak de hamburgers
  4. op middelhoog vuur gaar. Bak ondertussen de uiringen in een andere pan mooi bruin.
  5. Neem een pannenkoekje, leg er een hamburger op, daarop een plak tomaat en tot slot een paar uiringen. Leg er een ander pannenkoekje bovenop.

Boodschappen lijst

Tips

Lekker met een wittekoolsalade.