Groentetaartjes met quinoakorst
Groentetaartjes met quinoakorst

Hoofdgerecht

Groentetaartjes met quinoakorst

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

DEEG:
250 g quinoa
120 g kokosolie of roomboter
1 tl bakpoeder
1 tl zout
VULLING:
200 ml sojaroom
100 g feta
2 eieren
1 pompoen, geschild en in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 wortel, in blokjes
1 witlof, in kleine stukken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Maal de quinoa fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  3. Voeg de roomboter of olie, zout en bakpoeder toe met 90 ml water en maal nog even door.
  4. Verdeel het deeg over de bakvormpjes en druk aan met de vingertoppen, prik wat gaatjes in het deeg met een vork.
  5. Bak het deeg 20 minuten voor in de oven.
  6. Klop de eieren los samen met de sojaroom. Voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel over de met deeg bekleedde vormpjes.
  7. Verdeel de groenten over de bakvormpjes, verkruimel de feta en strooi deze erover.
  8. Bak de taartjes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst