Groentechips met yoghurt-citroendip
Groentechips met yoghurt-citroendip

Tussendoor

Groentechips met yoghurt-citroendip

  • Tussendoor
  • 4 personen
  • 458 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 zoete bataat
1 rode piet
1 pastinaak, geschild
Olie om in te frituren
Zout
DIPSAUS:
150 g Griekse yoghurt
50 g mayonaise
1 citroen
2 el bieslook, fijngehakt
1 tl milde kerrie
1 tl gerookte paprikapoeder
Zout & zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Snijd alle groente in flinterdunne plakken. Verwarm de olie in een hoge (frituur)pan tot 170°C.
  2. Meng intussen voor de dip de Griekse yoghurt met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
  3. Spoel in ruim stromend water het overtollige zetmeel van de dungesneden groenten. Dep ze extra goed droog op een theedoek.
  4. Frituur de groenten in porties goudbruin in de hete olie. Houd ze tijdens het frituren in beweging met een schuim/draadspaan. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Serveer met de yoghurtdip.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente