Groene thee-brood met rozijnen
Groene thee-brood met rozijnen

Bakken

Groene thee-brood met rozijnen

  • Bakken
  • 4 personen
  • 493 kcal / portie

Ingrediënten lijst

275 g zelfrijzend bakmeel
100 g rietsuiker
100 g rozijnen, geweld in een beetje water en uitgelekt
6 zakjes groene thee citroen
1 citroen, de rasp
1 ei
1 tl zout
Optioneel: 4 el crème fraîche

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Breng 300 ml water aan de kook. Hang de zakjes groene thee citroen erin en zet het vuur uit. Laat ca. 15 minuten trekken. Haal de theezakjes eruit.
  3. Meng de suiker met het bakmeel, ei, de helft van de citroenrasp, het zout en de getrokken thee tot een mooi deegbeslag. Voeg als laatste de gewelde rozijnen toe en schep het beslag in een ingevet, klein cakeblik.
  4. Bak het theebrood in ca. 60 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen.
  5. Snijd in plakken en serveer naar wens met crème fraîche. Bestrooi met de rest van de citroenrasp.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur oventijd Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest