Groene salade
Groene salade

Salade

Groene salade

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

Sla, zoals veldsla of eikenbladsla
2 avocado's
1 granaatappel
1 sjalotje
½ gegrilde pompoen
4 el extra vierge olijfolie of pompoenpitolie
1 el citroensap of appelazijn
½ el honing

BEreidings wijze

  1. Maak de gegrilde pompoen of warm het restant gegrilde pompoen op in een koekenpan.
  2. Was de sla en droog het in een slacentrifuge. Hierdoor blijft de dressing lobbig.
  3. Snijd de avocado’s in plakjes of blokjes en besprenkel dit met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  4. Maak een dressing van de olie, het citroensap of de azijn, de honing en het sjalotje.
  5. Leg de sla op een bord of schaal en verdeel de gegrilde pompoen erover.
  6. Snijd de granaatappel doormidden, leg het met de open kant op je hand boven de salade.
  7. Sla met de bolle kant van de lepel op de granaatappel en de pitjes zullen er uitvallen.
  8. Giet een deel van de dressing over de salade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Oersterk