Goulash met bloemkoolrijst
Goulash met bloemkoolrijst

Hoofdgerecht

Goulash met bloemkoolrijst

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 251 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml runderbouillon
500 g runder hacheevlees of goulash
175 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
2 tomaten, in stukjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 bloemkool, in roosjes
1 paprika, in stukjes
2 el paprikapoeder
1 tl karwijzaad
Zout & peper
Scheutje olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook ca. 5 minuten op laag vuur.
  2. Voeg het vlees, karwijzaad, paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 minuten. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees in ca. 2 uur gaarstoven met deksel op de pan. Roer af en toe.
  3. Voeg de gesneden aardappel, paprika en tomaat toe, schep om en laat nog eens 30 minuten sudderen zonder deksel op de pan.
  4. Vermaal de bloemkool in een keukenmachine tot kruim ter grootte van rijst of rasp de roosjes met een blokrasp. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en verwarm de bloemkoolrijst daarin 2 minuten al omscheppend. Voeg een half kopje water toe, doe het deksel op de pan en laat 3 minuten stomen. Serveer met de goulash.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2019.